Yoga voor doelgroepen

In Verbinding Yoga biedt naast de Critical Alignment en Mindfulness Yogalessen voor volwassenen ook lessen aan verschillende doelgroepen. Onder andere voor mensen waarvoor een reguliere les ontoegankelijk is of niet gewenst is. 

De lessen zijn meestal gebaseerd op Hatha Yoga. de klassieke vorm van Yoga waarin een evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal staat (zie ook Hatha Yoga). Maar kunnen ook in de vormen Critical Alignment Yoga en Mindfulness Yoga worden gegeven. De lessen worden aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Dat kan zijn door een zachtere vorm van yoga te beoefenen, of de oefeningen uit te voeren op een stoel of op de grond. Er zijn talloze mogelijkheden om de klassieke yogahoudingen (asana´s) aan te passen.

Stijfheid, spanningen, vermoeidheid en slapeloosheid kunnen worden opgevangen en verlicht. Yoga kan bijdragen aan acceptatie van het lichaam en geeft de mogelijkheid dit weer op een nieuwe manier te ervaren.

Ervaring met wekelijkse lessen voor (ex)kankerpatiënten en wekelijkse lessen voor senioren. 

Lessen kunnen ook aangevraagd worden op locatie bijvoorbeeld in een zorgcentrum, zorginstelling, inloophuis, welzijnsorganisatie, activiteitencentrum of revalidatiecentrum.

Neem voor meer informatie gerust contact met me op.

 

In september 2017 is Sandra Vogelzangs gestart met yoga les geven in Inloophuis De Cirkel in Helmond. Sandra geeft in groepsverband les aan mensen die kanker (gehad) hebben of die met kanker te maken hebben. Sandra is een fijne vrouw, heeft aandacht voor iedereen en goede kennis van Hatha Yoga. In de lessen wordt gewerkt aan lichaams- ademhalings- en ontspanningsoefeningen waarbij Sandra er voor zorgt dat iedereen de oefeningen doet binnen zijn of haar grenzen. Met veel plezier gaan de mensen naar de les en met nog meer ontspanning en energie komen ze uit de les waarna er gezamenlijk een kopje koffie of thee wordt gedronken om de dag voor te zetten. Dank je wel Sandra voor de mooie lessen die de gasten van het inloophuis helpen om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Lisette van Bommel

Coördinator, Inloophuis De Cirkel