Hatha Yoga

Hatha Yoga is een zeer oude, milde vorm van Yoga die zich vooral bezighoudt met beweging, goede ademhaling en ontspanning. De houdingen en bewegingen versterken en stimuleren het lichaam. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan juist en volledig ademen en het bewust ontspannen van lichaam en geest.

Mijn stijl van lesgeven kan het best omschreven worden als een redelijk zachte manier van Hatha Yoga met Indiase invloeden. We zullen steeds weer even stil staan bij hoe je je voelt. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat je gedurende de diverse houdingen ontspanning en flexibiliteit ervaart in een goede alignment. Een goede natuurlijke (diepe) ademhaling valt hiermee samen. Zo kan je energie weer volop gaan stromen en ervaar je een lekker rustig en tevreden gevoel

Een Hatha Yogales bestaat uit

  • Diverse yogahoudingen: De bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De houdingen varieren van subtiel tot uitdagend en zijn aanpasbaar aan ieders mogelijkheden.
  • Ademhalingsoefeningen: je leert doormiddel van diverse oefeningen bewust te worden van je ademhaling en er grip op te krijgen. Hierdoor krijgt je onderbewustzijn een signaal dat het kan ontspannen. Waardoor je weer meer focus krijgt en betere concentratie.
  • Ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie: diverse oefeningen om je concentratievermogen te verhogen en meer rust & ruimte in je hoofd te krijgen.
  • Eindontspanning: een Hatha yogales wordt altijd afgesloten met een eindontspanning waardoor het lichaam volledig ontspant en tot rust komt. Zelfs het denken is… kalm.

Voordelen van Hatha Yoga
Hatha yoga zorgt voor meer ontspanning, meer kracht, balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Het is ook goed voor je gewrichten en je spieren. Sommige asana’s (houdingen) zorgen ervoor dat je hormoonhuishouding wordt gebalanceerd. Je voelt je vaak binnen enkele weken lekkerder in je lijf. Diverse klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Je leert jezelf respecteren, je verlegt je grenzen, wordt flexibeler en je wordt je steeds meer bewust van jezelf én je lichaam. Je maakt verder kennis met jezelf, en leert bewust je adem toe te passen en te ontspannen. Zowel in het dagelijkse leven, als tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

Voor wie?

  • Als je meer rust, flexibiliteit en verbinding in je leven wilt ervaren.
  • Voor beginners én (meer) gevorderden: de lessen zijn ook toegankelijk voor mensen die nog nooit yoga gevolgd hebben. Elke houding kan in verschillende gradaties uitgevoerd worden.
  • Wanneer je klachten ervaart zoals: rug- en hoofdpijn, hyperventilatie, stress en slapeloosheid.

Kijk op het lesrooster om te zien wanneer deze les gegeven wordt.