PRAKTISCHE INFORMATIE

VOOR DE LES

Het beste is om voor de les niet te veel te eten. Een volle maag kan tijdens de les ongemakkelijk zijn.

Draag comfortabele  kleding waarin je makkelijk kunt bewegen. Yoga doe je op blote voeten en zonder sieraden en horloge. Er is een kleedruimte aanwezig waar je gebruik van kunt maken.

Neem een flesje water en een handdoek mee en eventueel sokken voor tijdens de eindontspanning. Er zijn (nette) yogamatten,  dekens, blokken en kussens aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Voor je eigen hygiëne raden we aan om (op termijn) een eigen yogamat aan te schaffen en mee te nemen. 

Vanuit het yogaprincipe van zuiverheid is het goed om schoon naar de les te komen. Gebruik liever geen parfum of aftershave.

Zorg dat je op tijd bent. Bij voorkeur 5-10 minuten voor de les begint, zodat je rustig de les start.

IN DE STUDIO

Laat je schoenen en jas achter in de ontvangstruimte, persoonlijke spullen kun je meenemen naar de yogaruimte.

De yogaruimte is een plek van rust; voor verbinding met jezelf. Deze intentie ondersteunen we door rustig te praten en je mobiel op stil of uit te zetten.

Oefen vanuit respect voor jezelf en je lichaam. Bij yoga gaat het niet om de prestatie, maar om de acceptatie van hoe het nu is. Beweeg rustig en met volle aandacht, ga nooit haasten of forceren. Stop en neem rust zodra je voelt dat dit nodig is.

GEZONDHEID

Overleg met behandelend arts en/of zorgprofessional over het volgen van de yogalessen; bijvoorbeeld na een operatie, bij chronische klachten, een ziekte en/of lichamelijke pijnen/ongemak.

Laat het me voor de les weten als je een blessure hebt of andere voor de yoga belangrijke fysiek of mentale gezondheidskwesties. Blijf ervan bewust dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor jezelf, en blijf goed voelen zodat je je eigen (pijn)grens niet overschrijd.

Respecteer je maandelijkse cyclus en doe het rustig aan tijdens je menstruatie.

Informeer me direct wanneer je weet dat je zwanger bent.  Juist in het eerste trimester van de zwangerschap verandert er veel en zijn sommige yoga oefeningen niet wenselijk.

Het volgen van de lessen is op eigen risico.

Yoga werkt reinigend op het lichaam en op je energiesysteem. De reiniging ondersteun je het beste met het drinken van veel water of kruidenthee na de les.