Herstel-yoga bij Gezondheidsklachten

Rust en ruimte in hoofd en lijf. Een toegankelijke les voor mensen met Langdurige Gezondheidsklachten. Als gevolg van kanker, chronische ziekte, langdurige Covid of andere oorzaak.

Herstelyoga is een zachte helende yoga speciaal ontwikkeld voor mensen met langdurige gezondheidsklachten. In een veilige omgeving kun je weer helemaal ontspannen en bouw je stap voor stap weer kracht en vertrouwen op. Herstel-Yoga maakt gebruik van bewezen veilige en effectieve mind-body technieken uit yoga, ademtherapie, mindfulness & ontspanningsmethodes. Dit heeft een diepe helende werking op jouw lichaam, gedachten, emoties en ademhaling. Op je kwaliteit van leven.

Herstel-yoga bij kanker is onderdeel van een holistische kijk op gezondheid en gezondheidszorg.  Hierin wordt reguliere zorg gecombineerd met complementaire methodes die bewezen effectief en veilig zijn. Herstel- Yoga is een methode waarvoor overtuigend wetenschappelijk bewijs is.  Meer informatie daarover vind je op de website van de  stichting yoga en kanker. Herstelyoga is anders dan Yoga voor ‘gezonde’ mensen.  Een Herstel yogadocent is speciaal opgeleid om mensen met kanker en langdurige klachten te begeleiden.

Een les duurt 90 minuten. Er wordt lesgegeven in kleine groepen (tot 8p). Deelname start altijd met een persoonlijke intake en een privé yogales waarin we jouw mogelijkheden en wensen onderzoeken. Als herstelyoga geschikt is voor jou, dan kun je kiezen voor individuele begeleiding of groepslessen. Wanneer gewenst, vind er overleg plaats met je behandelend arts of zorgverlener.

Herstelyoga kan geschikt voor jou zijn in de volgende situaties:

  • je wilt herstellen van de gevolgen van kanker. Ook als je na behandeling niet meer beter worden kun je veel baat hebben bij herstel-yoga om je kwaliteit van leven te verbeteren
  • je hebt een chronische aandoening en je wilt jouw kwaliteit van leven verbeteren
  • je wilt herstellen van Long-Covid
  • je lijdt aan langdurige gezondheidsklachten door een andere of onbekende oorzaak en je wilt jouw kwaliteit van leven verbeteren

‘Yoga teaches us to cure what need not to be endurend and endure what cannot be cured’

Herstelyoga brochure In Verbinding Yoga

 

Kwaliteitsregister Yoga bij Kanker & Verwijsgids kanker integraal kanker centrum Nederland

Yoga docenten die zijn toegelaten tot het kwaliteitsregister yoga bij kanker voldoen aan hoge eisen en zijn opgenomen in de IKNL verwijsgids kanker. Yoga bij Kanker wordt aangeboden conform de doelen van de stichting Yoga en Kanker en het kwaliteitsregister Yoga bij Kanker. Vanuit het kwaliteitsregister worden deze yogadocenten automatisch opgenomen in de IKNL verwijsgids bij kanker.

Kwaliteitsregister Yoga bij KankerIKNL Logo

De sfeer in de ruimte, de gelijkgestemde kleine groep tijdens de herstelyogales was fijn. Vooral de rust, ademhalingsoefeningen en stilte spraken me aan. De thema’s maakten dat we ze na de les samen konden bespreken. Sandra heeft een prettige stem – heel belangrijk – een luisterend oor en fijne manier van lesgeven.

Ger Duijf

Gastvrouw, De Eik - Centrum voor leven met en na kanker

In september 2017 is Sandra Vogelzangs gestart met yoga les geven in Inloophuis De Cirkel in Helmond. Sandra geeft in groepsverband les aan mensen die kanker (gehad) hebben of die met kanker te maken hebben. Sandra is een fijne vrouw, heeft aandacht voor iedereen en goede kennis van Hatha Yoga. In de lessen wordt gewerkt aan lichaams- ademhalings- en ontspanningsoefeningen waarbij Sandra er voor zorgt dat iedereen de oefeningen doet binnen zijn of haar grenzen. Met veel plezier gaan de mensen naar de les en met nog meer ontspanning en energie komen ze uit de les waarna er gezamenlijk een kopje koffie of thee wordt gedronken om de dag voor te zetten. Dank je wel Sandra voor de mooie lessen die de gasten van het inloophuis helpen om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Lisette van Bommel

Coördinator, Inloophuis De Cirkel