Herstelyoga (H-Yoga)

Rust en ruimte in hoofd en lijf. Een toegankelijke les voor (ex) kankerpatiënten.

In een veilige omgeving kun je je helemaal ontspannen en bouw je stap voor stap weer kracht en vertrouwen op. Stijfheid, spanningen, vermoeidheid, (denk)patronen en slapeloosheid kunnen worden opgevangen en verlicht. Zo verbetert Herstelyoga je kwaliteit van leven.

Yoga bij en na kanker is niet hetzelfde als de diverse yogavormen die worden beoefend door ‘gezonde’ mensen. Herstelyoga maakt gebruik van veilige en effectieve mind-body technieken zoals yogahoudingen, kalmerende ademhalingstechnieken, mindfulness/meditatie, ontspanning, visulaisaties en het beoefenen van mildheid en compassie. Alle oefeningen zijn erop gericht het zelf-herstellend vermogen te versterken en gezondheids- en psychische klachten te verminderen. Iedere oefening kan worden aangepast aan de mogelijkheden van eenieder.

Herstelyoga werkt wetenschappelijk bewezen en kan gezien worden als aanvullende zorg die steeds meer ingezet wordt en een plek krijgt in de reguliere gezondheidszorg.

Er wordt lesgegeven in kleine groepen. Deelname start altijd met een persoonlijke intake en een privé yogales waarin we jouw mogelijkheden en wensen onderzoeken. Als herstelyoga geschikt is voor jou, dan kun je kiezen voor individuele begeleiding of groepslessen. Wanneer gewenst, vind er overleg plaats met je behandelend arts.

Neem voor meer informatie gerust contact met me op. De groepslessen zullen in het najaar, na de herfstvakantie worden opgestart.  Er zijn dan 8 aaneengesloten lessen tot het einde van het jaar in een groep van max. 4-6 personen.

‘Yoga teaches us to cure what need not to be endurend and endure what cannot be cured’

 

In september 2017 is Sandra Vogelzangs gestart met yoga les geven in Inloophuis De Cirkel in Helmond. Sandra geeft in groepsverband les aan mensen die kanker (gehad) hebben of die met kanker te maken hebben. Sandra is een fijne vrouw, heeft aandacht voor iedereen en goede kennis van Hatha Yoga. In de lessen wordt gewerkt aan lichaams- ademhalings- en ontspanningsoefeningen waarbij Sandra er voor zorgt dat iedereen de oefeningen doet binnen zijn of haar grenzen. Met veel plezier gaan de mensen naar de les en met nog meer ontspanning en energie komen ze uit de les waarna er gezamenlijk een kopje koffie of thee wordt gedronken om de dag voor te zetten. Dank je wel Sandra voor de mooie lessen die de gasten van het inloophuis helpen om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Lisette van Bommel

Coördinator, Inloophuis De Cirkel